Μενού Κλείσιμο

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ Β΄ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΣΣΔΕ 2022

Αήττητος ο ΑΣΟΝ ‘ΕΠΑΧΤΟΣ’ κατέκτησε το πρωτάθλημα σκάκι.

Πρωταθλητής Β’ τοπικής κατηγορίας της Ε.Σ.Σ.Δ.Ε. για 2022 αναδείχθηκε ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου  (ΑΣΟΝ)’ ΕΠΑΧΤΟΣ ’την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 καθώς κατάφερε να πάρει την νίκη και στους δύο αγώνες που έδωσε στην έδρα του.

 Η ομάδα της Ναυπάκτου στην  τρίτη  αγωνιστική του πρωταθλήματος επικράτησε της Σκακιστικής Ακαδημίας Αγίου Βασιλείου με 3,5-0,5, αποτέλεσμα που της έδινε πλεονέκτημα για την τελευταία αναμέτρηση εναντίον της Γ.Ε. Αγρινίου . Τις νίκες για την ομάδα της Ναυπάκτου  πέτυχαν  οι Τσιτσιρίκης Γρηγόριος, Πετλής Ευάγγελος και Κωτσόπουλος Ιωάννης, ενώ η παρτίδα του Καλδάνη Άγγελου έληξε ισόπαλη.

 Στο δεύτερο αγώνα της ημέρας ( τέταρτη αγωνιστική) το μεσημέρι της Κυριακής ο ΑΣΟΝ  νίκησε  με 2,5-1,5 και  την πολύ δυνατή ομάδα της Γ.Ε Αγρινίου( κυπελλούχος σωματείων Δυτικής Ελλάδος 2021), τερματίζοντας τελικά  πρώτος και αήττητος(τέσσερες νίκες σε τέσσερες αγώνες)  κατακτώντας το πρωτάθλημα και παίρνοντας και την πολυπόθητη άνοδο στην Α’ τοπική κατηγορία. Την σύνθεση της ομάδας για την συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτέλεσαν οι Τσιτσιρίκης Γρηγόριος, Καλδάνης Άγγελος, Σφήκας Σπυρίδων και Γούλας Νικόλαος (νίκησαν Τσιτσιρίκης &  Γούλας ισόπαλία ο Σφήκας).

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ΑΣΟΝ ΕΠΑΧΤΟΣ επιστρέφει στην ΠΟ Α τοπική κατηγορία  της ΕΣΣΔΕ (προκριματικός όμιλος για τη Α  Εθνική κατηγορία) μετά από 7 χρόνια  με  στόχο την  παραμονή στην κατηγορία αυτή.